Festival Drumbeat: aprenentatge, web i llibertat

Programa

grafic del programa

Imagineu un festival de folk amb moltes tendes diferents — tendes amb tot tipus de músiques diferents, una tenda on podeu aprendre com tocar un instrument, i potser una on tocar-hi els timbals. Cada una té una especialitat. La gent es mou d'una tenda a una altra confeccionat-se així una experiència pròpia.

El Festival Drumbeat funcionarà exactament així. Tindrem tota mena d'espais on podreu ensenyar i aprendre — estudis, laboratoris, llocs d'esbarjo, aules i, fins i tot, unes quantes tendes a l'aire lliure. Cada espai proporcionarà un lloc on submergir-s'hi i posar-se mans a la feina amb algunes de les idees més interessants en la intersecció de l'aprenentatge, el web i la llibertat.

Què és tot això?

La natura oberta d'Internet està revolucionant la manera com aprenem. El Festival Drumbeat 2010 de Mozilla reunirà mestres, aprenents i tecnòlegs d'arreu del món que són al cor d'aquesta revolució. Uniu-vos a nosaltres a Barcelona aquests tres dies per a desenvolupar, ensenyar, hackejar, tot inventant i donant forma al futur de l'educació i de la xarxa. Més informació…

Horari

Consulteu l'horari al wiki del Festival per a conèixer en detall allò que hi passarà. L'horari anirà actualitzant-se a mesura que el festival avanci, per tant, torneu-lo a consultar amb freqüència!

Espais del festival

A continuació mostrem alguns dels espais que estem pensant per al festival Drumbeat. Torneu a passar-vos-hi més endavant, perquè els responsables aniran actualitzant les descripcions en les setmanes següents.

Laboratori d'insígnies

Proveu, critiqueu i milloreu les insígnies i les eines que reconeixen l'aprenentatge en línia informació. Organitzarà la sessió P2PU, Mozilla i Remix Learning.

Taller d'artesania web

Embruteu-vos les mans provant i millorant cursos de desenvolupament web basat en els estàndards. Organitzarà la sessió Mozilla,P2PU, i W3C WASP.

Peixera d'aprenentatge entre iguals

Doneu la vostra opinió sobre cursos entre iguals en desenvolupament i confeccioneu-ne de nous. Organitzarà la sessió la Peer 2 Peer University.

Incubadora d'aprenentatge local

Ajudeu a bibliotecaris i a organitzadors de la comunitat a produir contingut d'aprenentatge obert a la xarxa. Organitzarà la sessióYou Media Chicago.

Estudi de contingut obert

Hackegeu en llibres de text oberts i ajudeu a construir un catàleg global de material per a cursos. Organitzarà la sessió Flat Word Knowledge, OCW Consortium i Creative Commons i Connexions.

Lloc d'esbarjo Hackerspace

Apreneu com ensenyar amb el processing.js, Arduino, un MakerBot i altres eines fabuloses. Organitzarà la sessió Monochrom i Arduino. cc..

Sala Viquipèdia

Endinseu-vos en els projectes que fusiones la Viquipèdia amb el món de l'aprenentatge i de l'educació. Organitzarà la sessió la Fundació Wikimèdia i Wikimèdia en català.

Aula de programari lliure

Convertiu projectes de programari lliure en recursos educatius a la vostra aula. Organitzarà la sessió: Free Knowledge Institute i Seneca College.

Galeria de vídeo i aprenentatge

Creeu, traduïu i compartiu a la xarxa vídeos relacions amb l'aprenentatge. Organitzarà la sessió: Open Video Alliance, Mozilla i Mozilla.

Escenari principal

Demostracions i conclusions de tot allò que passarà al Festival Drumbeat, així com també unes quantes presentacions suggeridores. Organitzarà la sessió Mozilla.

Trobareu una llista sencera d'activitats confirmades i proposades per als espais del Festival Drumbeat a la pàgina wiki d'activitats.

Organitzat per

Horari

esbrineu què està passant al festival.

 • imatge peer to peer universityApreneu com organitzar un Peer 2 Peer University course
 • imatge motxilla digitalAjuda a construir una "motxilla digital" per seguir les credencials per als estudiants en línia.
 • imatge hackbusConverteix un lloc públic en un laboratori d'aprenentatge Hackbus.
 • imatge enseyament de la web de codi obertIdees sobre l'enseyament de la web de codi obert.
 • imatge les millors practiquesComparteix les millors practiques per als hackers web de codi obert.
 • imatge wikipediaIntegra la Vikipèdia en el teu projecte d'estudi.

Què hauria de ser?

 • simbol decoratiuAutors de llibres de text i remixers oberts
 • simbol decoratiuEnsenyar a la gent desenvolupament web
 • simbol decoratiuEdupunks
 • simbol decoratiuHackersspaces
 • simbol decoratiuCommoners Creatius
 • simbol decoratiuBibliotecaris Radicals
 • simbol decoratiuWikipedians
 • simbol decoratiuEducació oberta des de l'inici
 • simbol decoratiuI, per descompat, mestres i estudiants de tots els colors

Estem repartint invitacions especials i tarifes reduïdes per a les persones que assisteixin al OpenEd2010 que té lloc a Barcelona el dos dies abans del Drumbeat Festival. Anunciarem els detalls en les pròximes setmanes.

Portions of this content are ©2010 by individual drumbeat.org contributors. Content available under a Creative Commons license